Wszystko o:

estradiol a ciąża -normy

Jajniki - niepozorne źródło życia

Jajniki - niepozorne źródło życia

mieć musi: dodają życiowej energii, zapewniają apetyt na seks. Progesteron (luteina) przede wszystkim umożliwia owulację, potem zapłodnionemu już jajeczku - zagnieżdżenie się w błonie śluzowej macicy, a następnie utrzymanie ciąży. Pomaga przygotować się piersiom do karmienia. Ma też zadania bardziej

Nowoczesna antykoncepcja

Nowoczesna antykoncepcja

hormonów podwzgórzowych FSH i estradiolu, żeby ocenić, czy ta pani już weszła w ten pierwszy, czy drugi okres klimakterium, kiedy to antykoncepcję można odstawić. A jeśli tego nie zrobi i się nie zbada, to co? Do siedemdziesiątki może brać tabletki i mieć regularne cykle? W niektórych

Najpopularniejsze hormony - działanie i niedobory

Najpopularniejsze hormony - działanie i niedobory

nieocenioną rolę w kontynuacji naszego gatunku - to on podtrzymuje ciążę, a wcześniej przygotowuje śluzówkę macicy na przyjęcie zarodka. Produkcja progesteronu zaczyna się, gdy w jajniku, w którym nastąpiła owulacja, powstaje ciałko żółte. Jeśli nie doszło do zapłodnienia, ciałko żółte zanika, ale poziom

czy zajdę w ciążę chorując na toksoplazmozę i mając podwyższone FSH?

Witam!Mam już 2 dzieci i staramy się z mężem o dziecko od 2 lat.Teraz jestem na etapie badań.Mam podwyższone FSH 11.77(mam 32 lata) LH 7,92 i estradiol 45,87.Wyszło mi że mam toksoplazmozę (powiększone węzły złe samopoczucie zawroty głowy.Od 8 dni biorę rovamycynę i nie czuję poprawy.Moje wyniki

Brak ciąży

Tydzień temu powinnam dostać miesiączkę. Mam białe naloty na sutkach i okropne bóle podbrzusza. Test wyszedł negatywnie. Od dwóch tygodni cierpię również na straszna bezsenność. Co to możne być?W celu potwierdzenia lub wykluczenia ciąży (temat i treść wiadomości sugeruje, że to jest zasadnicze

Zapalenie żołądka a ciąża

Mam Helicobacter pylori i zapalenie żołądka. Lekarz przepisał mi dwa antybiotyki - oczywiście wybrałam wszystko. Chciałabym tylko wiedzieć po jakim czasie powinny mi minąć objawy w nadbrzuszu? I czy zajście w ciąże w mojej sytuacji jest ryzykowne, czy lepiej poczekać do całkowitego wyleczenia

Ciąża uwalnia od migreny?

Mam 37 lat i od 14 lat jestem za pan brat z migreną. Te niemal ciągłe bóle głowy z czasami strasznymi porywami spowodowały, że byłam stałą klientką na pogotowiu i przyjęłam litry ketanoli w zastrzyku. Teraz ponownie zaszłam w ciążę i o dziwo ku mojej uldze bóle jak ręką odjął. Jestem w 6 m-cu i

Jest szansa na ciążę?

Prawy jajowód mam niedrożny, lewy został udrożniony. Na lewym jajniku jest pęcherzyk Graffa, prawy jajnik należy do zespołu PCOS. Czy mam szanse na zajście w ciąże?Kobietom, u których rozpoznaje się zespół policystycznych jajników może być trudnej zajść w ciążę. Jednym z najważniejszych czynników

Re: MARZEC 2014

ciąży...ja mowie ze nie...a ona na to ze o co mi chodzi?? Estradiol może taki być! kurnaaa....czyli co? od 200pg/ml a najlepiej 300pg/ml to dla kogo te normy i po co? skoro takie podejście jest do norm... OBŁĘD!

Re: do Martki35

brenya - może powinnam się skonsultować z innym lekarzem? W zasadzie oprócz estradiolu, który mam za niski 18 dla normy od 80 to resztę badań mam w granicach norm loboratoryjnych. Poprzednią ciążę 14 lat temu przeleżałam z duphastonem. 3 lata temu biochemiczna. Zastanawiam się czy te proszki nie

Re: in vitro wrzesień 2013- kto przystępuje

Drogie dziewczyny dziś jest mój 7dpt dwudniowych zarodków, zrobiłam bete, progesteron i estradiol a wyniki są następujące: beta -8,6 mLU/ml norma: 5,8-71,2 to 3 tydzień progesteron - 18,70 ng/ml norma: 11,22- 90 to ciąża I trymestr Estradiol 156,10 pg/ml norma: faza folikularna 19,5 - 144

Interpretacja wyników - prośba

Dzień dobry, Będę wdzięczna za sugestie dotyczące mojego stanu zdrowia: 1. Ciąża obumarła w 10 tc (puste jajo płodowe) 2. 6 tc wynik TSH = 3,17 , glukoza 97 (norma 70-99), objętość czerwonych krwinek: niewiele poniżej normy 3. 4 tygodnie po zabiegu: cholesterol 217 (norma <200), anty-TPO: ok. 6

Wyniki 23.10

dla estradiolu: f.pęcherzykowa 12,50-166 f.owulacyjna 85,8-498 f.lutealna 438-211 po przekwitaniu 5,0-547 ciąża I trymestr 215-4300 Co o nich sądzicie? Jaki powinien być prawidłowy wynik ferrytyny? Niby jest u mnie w normie, ale normy normami... Dla przypomnienia: przyjmuję Euthyrox 75, Bromergon 2x1

Re: Długie nieregularne cykle a starania o ciąże

159,4 20dc: progesteron 0,4 ng/ml normy: f.folikularna: 0,1-0,3 f.lutealna 1,2-15,9 ciąża I trymestr: 2,8-147,3 inne: tsh 3,9 (0,27-4,2) Nie wiem, jak interpretować poziom progesteronu, bo nie mieści się w normach określonych przez laboratorium.. Za wcześnie zrobiłam badanie, a może owu się nie

Prośba o interpretację wyników

: progesteron 0,4 ng/ml normy: f.folikularna: 0,1-0,3 f.lutealna 1,2-15,9 ciąża I trymestr: 2,8-147,3 inne: tsh 3,9 (0,27-4,2) Lekarz podejrzewa cysty na jajniku/-ach, czekam na okres, żeby zrobić usg, a później monitoring. Nie widział jeszcze wyniku progesteronu, ale nie wiem co to może oznaczać.. Nie

niskie fsh

Witam. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć o czym mogą świadczyć moje wyniki badań, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć podobnego problemu. FSH mam niedobór, tzn 2,96 przy normie od 3,5 do 12, LH 10,26 przy normie od 3 coś do 12 coś. Poza tym testosteron, DHEA, estradiol, prolaktyna w normie. Badanie TSH

Poziom FSH, LH i Estradiolu....?

Dziewczyny, pomóżcie! Niedużo wiem na ten temat, a do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie... Odebrałam dziś wyniki badań hormonów, które kazał mi zrobić lekarz... Badanie robione 3 dnia cyklu: FSH - 7,68 (norma w fazie folikularnej 2,8-11,3) LH - 5.38 (norma w fazie folikularnej 1.1-11.6) Estradiol

Re: wykres bieżący, a badania

No więc, otóż ;) Mój bieżący cykl w liczbach wygląda następująco: (4 dc) Estradiol (E2) 52,4 pg/ml, norma 19,5-144,2 (czy to nie za mało?) FSH 6,7mlU/ml, norma 2,5 - 10,2 LH 4,46 mlU/ml, norma 1,9-12,5 PRL 14,88 ng/ml, norma 2,8-29,3 (czy to nie za dużo?) Testosteron 44 ng/dl, norma 14-76 Glukoza

Estradiol

Estradiol (łac. Estrodiolum) – sterydowy hormon płciowy. Jest podstawowym, naturalnym estrogenem.Odpowiedzialny za rozwój żeńskich narządów rozrodczych, reguluje cykl płciowy i ma wpływ na zachowanie seksualne, rozrost błony śluzowej macicy.Z chemicznego punktu widzenia jest steroidem

Ciąża

Ciąża, brzemienność – proces fizjologiczny samic ssaków trwający od zapłodnienia do porodu. Ciężarna klaczWystępuje u u samic ssaków łożyskowych oraz torbaczy. Trwa od zapłodnienia komórki jajowej do porodu. Obejmuje całokształt zmian zachodzących w tym okresie w organizmie zapłodnionej

Ciąża przedłużona

Ciąża przedłużona – rodzaj diapauzy, czyli chwilowego zahamowania rozwoju zarodków, spotykany u kręgowców, prawdopodobnie jako ochrona przed drapieżnikami lub niesprzyjającymi warunkami środowiska naturalnego.Zaraz po kryciu rozwój zapłodnionych komórek przebiega normalnie przez 2 tygodnie

Ciąża bliźniacza

Ciąża bliźniacza, bliźnięta, dwojaczki – rodzaj ciąży wielopłodowej, w której w macicy rozwijają się jednocześnie dwa płody. Bliźnięta jednojajowe Bliźnięta jednojajowe przychodzą na świat w wyniku podziału jednej komórki jajowej zapłodnionej przez jeden plemnik. Bliźnięta jednojajowe

Ciąża rzekoma

Ciąża rzekoma – rzadkie zaburzenie występujące u kobiet, u których mimo braku zapłodnienia dochodzi do somatycznych zmian w organizmie jak w przypadku ciąży, tj. powiększenie obwodu brzucha oraz piersi, zatrzymania miesiączki, powiększenia macicy.Podobnym zespołem do ciąży rzekomej

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!