Wszystko o:

niska prolaktyna

Niedoczynność przysadki mózgowej

Niedoczynność przysadki mózgowej

. Objawy Zmiany nowotworowe bądź silny uraz przysadki mózgowej prowadzą do niewłaściwej produkcji najczęściej jednego z produkowanych przez nią hormonów tj. hormonu wzrostu, prolaktyny, tyreotropiny, kortykotropiny, folitropiny, luteotropiny. Pierwsze objawy mogące zwiastować niedoczynność przysadki to

Hipogonadyzm męski

Hipogonadyzm męski

gorąca. Diagnoza Podstawę rozpoznania stanowią badania laboratoryjne pod kątem stężenia testosteronu, LH (gonadotropina, jej stężenie ma znaczenie przy diagnozowaniu przyczyn niepłodności) oraz FSH (hormon folikulotropowy, pobudza wytwarzanie plemników). Konieczne jest także określenie poziomu prolaktyny

Żeńskie hormony

Żeńskie hormony

jest zbyt niski może to być powodem za małej ilości mleka u matki karmiącej. - Gdy poziom prolaktyny jest zbyt wysoki powoduje to nadmierną produkcję pokarmu (mlekotok) u matek karmiących. U kobiet, które nie są w ciąży ani nie karmią dziecka, nadmiar prolaktyny jest przyczyną kłopotów z piersiami

Zaburzenia wzwodu

Objawy- zmniejszenie sztywności prącia przy wzwodzie- niemożność uzyskania lub utrzymania wzwoduPrzyczyny Choroby najczęściej powodujące impotencję to: cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, zaburzenia hormonalne tarczycy, niedobór testosteronu, nadmiar estrogenów i prolaktyny, choroby rdzenia

Nadczynność przysadki mózgowej

Nadczynność przysadki mózgowej

kości będąca przyczyną złamań- niskorosłość, podatność na zakażenia i opóźniony rozwój płciowy u dzieci (u dziewczynek często występuje maskulinizacja: nadmierne owłosienie twarzy i tułowia, niski głos)PrzyczynyGruczolak przysadki wytwarzający za dużo hormonu ACTH.DiagnostykaBadanie stężenia kortyzolu w

Łyse jest piękne, czyli nie rwij włosów z głowy

zupełnie innych częściach ciała - na czole, nosie, policzkach. Dermatolodzy uznali więc, że minoksydyl należy podawać miejscowo. Po to, by nie doszło do nadmiernego obniżenia ciśnienia krwi, lek można stosować wyłącznie w niskich stężeniach (w Polsce można kupić roztwór 2- lub 5-cioprocentowy, w Stanach

Chcemy mieć dziecko!

Chcemy mieć dziecko!

klasycznym zapłodnieniu in vitro oraz dokomórkowym wstrzykiwaniu plemników nie ma takiej potrzeby.Przyczyny niepłodności u mężczyznNa płodność mężczyzny wpływ może mieć niska liczba plemników, ich słaba ruchliwość, sklejanie się ich ze sobą, nieprawidłowy kształt. Przyczyną tego stanu mogą być powiększone

Tarczyca - wyniki niskie ale w normie, prośba o interpretacje

zmienial sie i mam wrazenie ze tycie dalej postępuje) . mam 29 lat Zrobiłam też kilka badan hormonalnych (czekam jeszcze na wyniki progesteronu), były wykonane w 18dniu cyklu (faza owulacji) (nie przyjmuje antykoncepcji) hPRL - PROLAKTYNA mIU/lwynik badania 180,6 beta ESTRADIOL- E2 pmol/Lwynik

Interpretacja wyników hormonów

Walczę z uciążliwym trądzikiem. Dermatolog skierował mnie na badania hormonów. Oto wynik: 3 dc; FSH - 7.82mlU /ml (3.5-12.5); LH- 5.4 mlU /ml (2.4-12.6); prolaktyna - 234 ulU /ml (25-629); DHEA -44.1 nmol/L (3.4-34.7); Testosteron - 1.80 nmol/L (0.32-2.40); 22dc; FSH -2.83 mlU/ml (1.7-7.7); LH- 3.2

Tarczyca?

samopoczucie.Bez zbadania Pani i przeprowadzenia dokładnego wywiadu nie jestem w stanie powiedzieć nic wiążącego.Rzeczywiście opisywane przez Panią objawy mogą wskazywać na zaburzenia hormonalne - choć nie muszą.Sugeruję wykonanie podstawowych badań hormonalnych (TSH, prolaktyna), a także poziomu cukru celem

za niska prolaktyna, szok dla hiperprolaktynki

badania. Prolaktyna za wysoka dwa razy, dostalam bromergon. Od odstawienia tabletek we wrzesniu cykle byly nieregulsrne, najdluzszy pinad dwa mieziace. Miesiaczke dostalam 7 marca, 21 dc zrobilam prolaktyne, za niska bo 62 gdy norma od 102 mlUl, progesteron 1.2 czyli przedowulacyjny, mimo zd testy

za niska prolaktyna a po MTC za wysoka

Na zlecenie ginekologa zrobiłam badanie prolaktyny Wyszła trochę za niska bo 4,19 a norma jest od 4,79 Po MTC wyszła znów dość wysoka bo 239 Lekarz przepisał mi Bromergon 1 tabl.dziennie aby obniżyć ten wynik. Poszłam z tym wynikiem do innego lekarza a on znów skrytykował tego co przepisał

Niska/wysoka prolaktyna - wczesna ciąża.

/ml. Na pierwszy badaniu po pozytywnym teście paskowym wyszło : - prolaktyna 29 ng/ml, - progesteron 53 ng/ml - bhcg 112 miu/ml. Lekarz zalecił pół tabletki Bromergonu. Powiedział, że mamy się bać wysokiej prolaktyny a nie niskiej we wczesnej ciąży. Drugi ginekolog do którego chodziliśmy powiedział

wypadanie 9 msc po porodzie, niska prolaktyna

10 msc temu urodziłam córkę. po porodzie nie wypadały mi wlosy. miesiac temu zaczeły wychodzić garsciami. są to przerażające ilości. opóżnia mi się również miesiączka. dostałam od ginekologa luteinę. badania poziomu tsh wyszły prawidłowe, natomiast poziom prolaktyny jest tuż poniżej dolnej granicy

NISKA prolaktyna

Cześć dziewczyny, martwi mnie, że prolaktyna jest u mnie za niska. Wynosi 3 ng/ml, gdzie norma to: 8-20 ng/ml. Proszę napiszcie co to może oznaczać. Pozdrawiam ata

za niska prolaktyna !

Miałam za wysoką prolaktynę, brałam bromergon i wyszło 2, a norma od 5. Mam wizytę u lekarza w czwartek, przestane brac do tego czasu lek. Jakie moga byc skutki za niskiej prolatyny?

niska prolaktyna po obciążeniu

Proszę zobaczcie na moje wyniki: Prolaktyna w 10 dc: 256,8 Po godzinie z obciążeniem: 389,5, Norma: 127 - 637. Czy ten wzrost po obciążeniu nie jest zbyt niski? Jak powinna zachowywać sie prolaktyna?

niska prolaktyna po obciążeniu

Proszę zobaczcie na moje wyniki: Prolaktyna w 10 dc: 256,8 Po godzinie z obciążeniem: 389,5, Norma: 127 - 637. Czy ten wzrost po obciążeniu nie jest zbyt niski? Jak powinna zachowywać sie prolaktyna?

Re: Hiperprolaktynemia? Proszę o interpretację wy

. Więc gruczolak jest niemal niemożliwy. Według artykułu od mamy_doroty, hiperprolaktynemii czynnościowej mężczyźni niemal nie miewają. "Na czczo" prolaktynę miałeś bardzo, bardzo niską, więc nic dziwnego, że po tabletce sporo Ci ta prolaktyna urosła pod względem "ile razy". Tak

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!