Wszystko o:

wynik fsh menopauza

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

rok.Choroby układu moczowo-płciowegoInne objawy menopauzy to zaburzenia układu moczowo-płciowego. W wyniku mniejszego stężenia żeńskich hormonów we krwi, zwłaszcza estrogenów, błony śluzowe pokrywające wnętrze pochwy i cewki moczowej (ostatnia część układu moczowego) stają się cieńsze, mniej elastyczne i

Nadchodzi menopauza

Nadchodzi menopauza

stwierdzić, jaki jest twój naturalny cykl. Po mniej więcej dwóch miesiącach bez hormonalnej antykoncepcji można wykonać badania krwi i określić stężenie naturalnych hormonów płciowych i FSH - hormonu przysadki mózgowej. Jeśli po odstawieniu pigułki pojawiły się objawy wypadowe menopauzy, możesz zastanowić

Narządy rozrodcze kobiety

Narządy rozrodcze kobiety

żeńskie, nazywane komórkami jajowymi. Pełnią ponadto funkcje endokrynne i wytwarzają hormony odpowiedzialne za powstawanie drugorzędowych cech płciowych, warunkując cykliczne przemiany zachodzące w układzie rozrodczym. W wyniku tych przemian w drogach płciowych mogą zaistnieć warunki niezbędne do

Seks i seksualność

Seks i seksualność

hormone - GnRH). Uwalnia ona FSH (hormon folikulotropowy) i LH (hormon luteinizujący) na poziomie przysadki. Seksualna odpowiedź fizyczna ma miejsce w centrach nerwowych umieszczonych w rdzeniu oraz powiązanych z ośrodkowym układem nerwowym. Reakcja kobiety U kobiet stymulacja łechtaczki, głównej strefy

Menopauza?

kierunku, dlatego uczyniłam to sama we własnym zakresie. Proszę o pomoc w interpretacji wyników: folikulotropina FSH 130,31 mlU/ml; wynik aktualny: faza folikularna: 2,5- 10,2mlU/ml, faza owulacyjna: 3,4- 33,4 mlU/ml, faza lutealna: 1,5- 9,1mlU/ml; ciąża: < 0,3 mlU/ml; po menopauzie: 23,0 - 116,3 mlU/ml

Hormony kobiece, menopauza?

Mam 45 lat, dwójkę dzieci. Kilka miesięcy temu pękła mi cysta na jajniku. Zrobiłam badania hormonalne w 3 dniu okresu I oto moje wyniki: - estradiol 36,5 - FSH 35,4 - LH 11,7 - Progesteron 0,83 - Testosteron 0,33 - Prolaktyna 320 Bardzo proszę o

Brak ciąży - proszę o interpretacje wyników badań

Jestem 34 letnią kobietą. Od prawie 3 lat staramy się o dziecko, brak ciąży. Cykle 26-28 dniowe. Miesiączka bolesna, krwawienia średnio obfite, długość 4 dni. Leczę się od ponad 4 lat na niedoczynność tarczycy, biorę lek Euthyrox N75. Mąż ma prawidłowe wyniki badań spermy. Badanie z krwi

Interpretacja wyników hormonów

Walczę z uciążliwym trądzikiem. Dermatolog skierował mnie na badania hormonów. Oto wynik: 3 dc; FSH - 7.82mlU /ml (3.5-12.5); LH- 5.4 mlU /ml (2.4-12.6); prolaktyna - 234 ulU /ml (25-629); DHEA -44.1 nmol/L (3.4-34.7); Testosteron - 1.80 nmol/L (0.32-2.40); 22dc; FSH -2.83 mlU/ml (1.7-7.7); LH- 3.2

czy zajdę w ciążę chorując na toksoplazmozę i mając podwyższone FSH?

Witam!Mam już 2 dzieci i staramy się z mężem o dziecko od 2 lat.Teraz jestem na etapie badań.Mam podwyższone FSH 11.77(mam 32 lata) LH 7,92 i estradiol 45,87.Wyszło mi że mam toksoplazmozę (powiększone węzły złe samopoczucie zawroty głowy.Od 8 dni biorę rovamycynę i nie czuję poprawy.Moje wyniki

Re: jaka jest różnica między FSH a AMH

adgj - amh mowi pewne rzeczy o Twojej rezerwie jajnikowej, ktora jak widac jest raczej zla. Chyba, ze wyniki sa do bani i tak jak mowisz lepiej je powtorzyc dla pewnosci. Natomiast FSH jest hormonem pobudzajacym do pracy inne hormony, wiec w sumie zwiazku miedzy nimi bezposredniego nie ma zadnego

Re: Menopauza przed 30??

aha, menopauza ci nie dolega:) ten poziom fsh ok 10 jest jeszcze znosny. warto jakbys miala do porownania jeszcze z 1-2 wyniki fsh z 2-4 dnia cyklu. wtedy moze wyjsc ci tez 11 ale i moze wyjsc 8.

Re: kiedy do kliniki + moje wyniki - analiza-pomo

FSH (I połowa fazy folikularnej 3,9-12,0) LH (I połowa fazy folikularnej 1,5-8,0) Estradiol (18-147) Progesteron (0,25-0,54) TSH(0,55-4,78) Testosteron - to co mam wpisane na wyniku: 25-73 przed menopauzą, 26-43 po menopauzie (nie bardzo się w tym jeszcze łapię:) Czytałam dodatkowo, że istotny jest

Re: Poziom FSH !!!!

... nie jestem specjalistką, ale właśnie odebrałam wynik z badania FSH - na wyniku podane są normy: faza foliakularna 3,03 - 8,08mlU/ml; środek cyklu 2,55 - 16,69, faza lutealna 1,38 - 5,47 i wreszcie po menopauzie 26,72 - 133,41. Nie wiem ile masz lat ale Twój wynik mieści się w ostatnim

FSH, kto wie jak to czytac ?

moj wynik aktualny FSH 13,36 mlU/ml; faza folikularna: 2,5- 10,2mlU/ml, faza owulacyjna: 3,4- 33,4 mlU/ml, faza lutealna: 1,5- 9,1mlU/ml; ciąża: < 0,3 mlU/ml; po menopauzie: 23,0 - 116,3 mlU/ml; metoda CLIA analizator Advia, Centaur XP czy wchodze w menopauze czy jeszcze nie ? pozdrawiam

Re: Magiczne CLO czyli listopadowe starania PCOS

Witaj, ja też mam podobną sytuację. O to moje wyniki hormonów płciowych: 17-OH progesteronu 2,23 norma 0,2 - 1,3, - DHAE-s 642,06 norma 25,9 — 460,2, - Androstendion 6,62 norma 0,30 — 3,30m, - Testosteron 77 norma 14 - 76, - Kortyzol 18,37 norma 4,30 — 22,40, - FSH 4,5 norma: 3

do pani Ewy Żeromskiej

Jestem w okresie menopauzy ostatnia miesiączka listopad 2011r. wyniki z grudnia 2012 to estradiol 14 pg/ml FSH 116.28 mlU/ml, chciałam zapytać czy mogę uprawiać sex bez żadnych zabezpieczeń /chyba byłby to jedyny pozytyw w tym stanie /

Re: Ciaza po poronieniu i ogromny strach:(

,40, - FSH 4,5 norma: 3,5 - 12,5 Faza folikularna 4,7 - 21,5 Faza owulacji 1,7 - 7,7 Faza lutealna 25,8 - 134,8 Po menopauzie - LH 5,7 norma: 2,4 - 12,6 Faza folikularna 14,0 - 95,6 Faza owulacji 1,0 - 11,4 Faza lutealna 7,7 58,5 Po menopauzie - Prolaktyna 9,0 norma 4,8 — 23,3 - TSH 2,05 norma 0

Re: Czy to hashimoto?

alva_alva napisała: > Po tych wynikach widać, że z tarczycą nie jest aż tak tragicznie, natomiast est > radiol jest bardzo niski. Po FSH, które jest 6 trudno jest powiedzieć czy to w > wyniku niedoczynności przysadki ten estradiol taki niski czy jednak pochodzenia > jajnikowego

do Pani Ewy Zombirt-ginekolog

Weszłam w okres menopauzy,ostatnia miesiączka listopad 2011 moje wyniki z grudnia 2012 to FSH 116,28 mlU/ml i estradiol 14 pg/ml, chciałam zapytać czy mogę już bez obaw uprawiać sex bez żadnych zabezpieczeń? /Byłaby to chyba jedyna zaleta tego stanu,bo ogólne samopoczucie nieraz do niczego/,ale to

Cetroreliks

się w przysadce mózgowej, stymulując w ten sposób wydzielanie dwóch gonadotropin: hormonu luteinizującego (LH) i hormonu folikulotropowego (FSH). Cetroreliks jest konkurentem LHRH o wiązanie się z receptorami, hamując w ten sposób wydzielanie LH I FSH. Zahamowanie wydzielania tych hormonów, w szczególności LH

Jajniki

jajowych oraz wydzielaniu żeńskich hormonów płciowych, estrogenów, progesteronu, relaksyny i androgenów.Od chwili osiągnięcia przez kobietę dojrzałości płciowej (pokwitanie) aż do wygaśnięcia jej funkcji rozrodczej (menopauza – przekwitanie), tj. przez okres około 35-40 lat – co ok. 28 dni

Przekwitanie

rokiem życia) nie jest postrzegane jako naturalne i określane jest jako menopauza przedwczesna lub przedwczesny zanik funkcji jajników. Przedwczesna menopauza jest diagnozowana lub potwierdzana wynikami badań poziomu hormonów FSH i LH. Poziom tych hormonów jest wyższy, jeżeli menopauza już nastąpiła

Rak trzonu macicy

(obecnie prawie nie stosowane) cukrzyca nadciśnienie tętnicze nierództwo późna menopauza wczesna menarche występowanie cykli bezowulacyjnych zespół policystycznych jajników choroby prowadzące do upośledzenia wydolności wątroby przebyte napromienianie na okolicę miednicy mniejszej uwarunkowania genetyczne

Zapłodnienie pozaustrojowe

na stymulację hormonalną FSH.Drugi sposób, zwany protokołem długim, różni się od poprzedniego dłuższym okresem podawania agonisty gonadolibertyny (około 14 dni) i pełną desensybilizacją przysadki. Jest to obecnie najczęściej stosowana procedura, gdyż pomimo wyższych kosztów leków daje też wyższy wskaźnik

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!